Afbramen

Zorgvuldig afbramen bespaart ergernis en kosten

Aluminium afbramen, ook wel ontbramen genoemd, is het verwijderen van scherpe randen en bramen die ontstaan na een machinale bewerking van plaatmateriaal. Afbramen of ontbramen geeft aluminium een gladde afwerking, en verbetert de latere bewerkbaarheid van het werkstuk (bijvoorbeeld bij het lakken van plaatdelen).

Bovendien kan een braam (een uitsteeksel of opstaand randje rond de snijranden van metaal) op een plaat leiden tot gescheurde kleding en snijwonden, en daarmee tot klachten of rechtszaken. Ontbraam uw product daarom zorgvuldig, zeker als het voor consumentengebruik bedoeld is!

Een braam kan veroorzaakt worden door koude metaalbewerkingen, zoals stansen, ponsen, zagen of vijlen, of door warme metaalbewerkingen zoals smeden, lassen en snijden. Door het aluminium te ontbramen of te laten afbramen wordt het metaal weer glad gemaakt.

Het afbramen, of ontbramen moet zorgvuldig gebeuren. Voor het aluminium ontbramen heeft Aluminized speciale machines waarmee wij voor een spiegelglad oppervlak zorgen.
Door gebruik te maken van verschillende schuurbanden op een breedbandschuurmachine maken wij het metaaloppervlak weer glad, zodat uw product geschikt is voor gebruik door consumenten.

Afbramen door Aluminized:

 • Van prototype tot batch- en serieproductie
 • Voor plaat- en buisconstructies
 • Mogelijkheid om diverse bewerkingen te combineren
 • Productie en assemblage mogelijkheden
 • High-end fabriek van 14.000 m2
image-description

“Ik ontbraam mijn alumiunium zelf wel”. Dat horen wij klanten wel eens zeggen, maar dat raden wij sterk af. Want het gaat niet alleen om het afbramen of ontbramen (het weghalen van randjes of lasspetters), het gaat er ook om dat het oppervlak goed gereinigd en ontvet wordt voordat er een deklaag op aangebracht wordt en de juiste mate van ruwheid heeft. Machines kunnen dit goedkoper, nauwkeuriger en consistenter.
Aluminium ontbramen of afbramen kun je daarom het beste aan de specialist overlaten. Wij zorgen voor het beste resultaat, op de meest kostenefficiënte manier.
Kortom, ontbraam je aluminium product zorgvuldig en laat dit, en de voorbewerking van het eindproduct, over aan de specialist voor het beste resultaat. Wij van Aluminized staan voor u klaar.

Bent je benieuwd wat Aluminized voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op
image-description

Waarom voor ons kiezen

 • image-description

  High end lasmachines

 • image-description

  Ruim 250 technische specialisten

 • image-description

  Hoge klanttevredenheidscore

 • image-description

  Marktleider in aluminium lassen

 • image-description

  Combineren met andere bewerkingen mogelijk

 • image-description

  Hoge kwaliteitsstandaarden, duurzaamheid en innovatie

Offerte Aanvragen
image-description

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op, wij informeren u graag!