5754 aluminium alloy

5754 aluminium alloy en de bijbehorende toepassingen

5754 aluminium alloy is een legering in de familie aluminium-magnesium met een hoog concentraat aan aluminium. Ondanks dat er 3% magnesium is toegevoegd aan het materiaal is het materiaal nog steeds goed te bewerken. Zo is het erg buigzaam, fijn om te lassen en geeft het weinig bramen. Hiermee kunnen allerlei toepassingen en vormen gerealiseerd worden.

Dankzij deze 3% toevoeging aan magnesium is het tevens ook beter bestand tegen invloeden van buitenaf en wordt 5754 aluminium alloy er sterker van. Corrosie is bijvoorbeeld niet mogelijk. Hierdoor wordt het regelmatig ingezet in de maritieme sector, de auto-industrie of een omgeving waar veel schadelijke stoffen voorkomen. Denk aan een boorplatform, schepen of omgevingen waar auto’s te kampen hebben met de elementen.

Aluminium in het kort

Zuiver aluminium of aluminium met legeringen hebben oneindig veel eigenschappen, kwaliteiten of toepassingen. Het is licht, corrosiebestendig, het geleid stroom, heeft een reflectievermogen en is goed bewerkbaar. Het materiaal is in overvloed beschikbaar op de aarde ten opzichte van andere materiaalsoorten en het materiaal heeft een hoge herwinbaarheid.

Aluminized is gespecialiseerd in aluminium onderdelen, producten, lassen, kanten, ontbramen, lasersnijden, poeder coaten en meer. Doordat aluminium veel goede eigenschappen bevat zijn de mogelijkheden oneindig. Neem contact met ons op voor vragen over de toepassingen of het materiaal. Wij helpen u graag verder!