almg1sicu

Almg1sicu aluminium legering

6061 aluminium oftewel almg1sicu is een aluminiumlegering uit de 6000-serie. De 6000-serie is een legering dat bestaat uit zowel Magnesium als Silicium. 6061 (almg1sicu) is de aanduiding van de Aluminium Association (AA) voor het type materiaal. In Europa wordt dit gegeven als EN AW-6061. AlMg1SiCu is de EN-chemische aanduiding.

Het type legering is redelijk goed koud te vervormen en het is goed lasbaar. Let wel; wanneer het materiaal gelast wordt, neemt de kracht af.

De belangrijkste eigenschap van de 6000-serie, is dat het goed bestand is tegen corrosie. Zo wordt het vaak ingezet in de maritieme sector zoals op zeeschepen of booreilanden.

Ons vakgebied

De 6000-serie sluit goed aan bij onze specialiteiten zoals het lassen, laseren, graveren of andere type van het bewerken van aluminium. Aluminium is niet een materiaal dat makkelijk te bewerken is voor eenieder. Het vereist kennis en ervaring. Beide hebben we binnen Aluminized voldoende! Vraag ons naar de mogelijkheden. We helpen je graag bij je vraagstuk.