Alles wat je moet weten over aluminium assemblage

De goedkoopste en beste manier om aluminium assemblage aan te pakken

Als je zelf het ideale product hebt ontworpen dat je wilt gaan realiseren, is het tijd voor de praktijk. Daar kunnen wij je met onze kennis en ruime ervaring in bijstaan. Je weet wat je wilt en hoe het eruit moet komen te zien, maar hoe zit het bijvoorbeeld met het gewicht, de sterkte en belastbaarheid van het materiaal? En wat als verschillende aluminium onderdelen uiteenlopende sterktes of belastbaarheid moeten krijgen? Dan zul je moeten overgaan op aluminium assemblage.

Je hebt de keuze gemaakt voor aluminium. Logisch, want aluminium is licht van gewicht en sterk, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar gewichtsbesparing van belang is. Het is ook corrosiebestendig en duurzaam, waardoor het geschikt is voor gebruik in veeleisende omgevingen en toepassingen. Daarnaast is aluminium ook zeer veelzijdig en kan het worden gevormd tot verschillende vormen en maten door gebruik te maken van aluminium assemblage.

Aluminium assemblage is het verbinden van verschillende aluminium onderdelen tot een geheel, om zo een eindproduct te vormen dat voldoet aan de gewenste specificaties en functies.

aluminium assemblage

Aluminium assemblage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Enkele van de meest gebruikte technieken voor aluminium assemblage zijn lassen, solderen, klinken en lijmen. Welke techniek je het beste kunt gebruiken, hangt af van de gebruikte legeringen en de eisen die je aan het product stelt. Wil je bijvoorbeeld de 6061-T6 legering assembleren met onderdelen die gemaakt zijn van de 2024-T3 legering, dan kunnen wij je precies vertellen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Op basis van onze uitgebreide kennis en ruime ervaring kunnen wij je van dienst zijn bij het realiseren van jouw droomidee. Heb je een vraag over aluminium assemblage of over de realiseerbaarheid van jouw idee? Laat het ons weten!