Hoe kun je het beste en het goedkoopste aluminium bewerken?

Je hebt een geweldig idee voor een nieuw product en je wilt dit in serie gaan produceren omdat je een gat in de markt ziet. Uiteraard ga je dan eerst een ontwerp maken op basis van jouw ideeën en de wensen van je (potentiële) klanten. Na diverse sessies met ontwerpers, potentiële klanten en leveranciers, heb je een geweldig ontwerp op papier of in de computer. Maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat jouw ontwerp realiteit wordt?

Moet jouw product licht en sterk zijn? Dan is aluminium de ideale basis. Het heeft uitstekende eigenschappen, zoals licht van gewicht, sterk, corrosiebestendigheid en een hoge ductiliteit (bestendigheid tegen uitrekken). Aluminium wordt daarom vaak gebruikt in de bouw, luchtvaart, auto-industrie en verpakkingsindustrie. Maar als je eenmaal de keuze voor aluminium hebt gemaakt, hoe ga je het aluminium dan bewerken? Welke legering is voor jouw idee de beste? Hoe ga je een aluminium plaat zo bewerken dat jouw droomidee realiteit wordt?

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de aluminium onderdelen van je ontwerp op maat gemaakt zijn, een constante hoge kwaliteit hebben en niet te duur worden? Ga je zelf aan de slag met aluminium bewerken, of laat je het aan de specialist over?

aluminium bewerken

Alutech is specialist in aluminium plaatbewerking en helpt jou je droomidee te realiseren. Niet alleen met het aluminium bewerken, maar met het gehele proces, van prototype tot aan productie. Wij kunnen je adviseren over het ontwerp (is het bijvoorbeeld makkelijk in productie te nemen?), over de beste legering voor jou, over de snelste en meest kostenefficiënte manier om jouw ontwerp te produceren, en zullen je op basis van onze praktijkervaring met raad en daad bijstaan bij het realiseren van jouw droom.

Als het prototype klaar is, heb je eindelijk een tastbaar product in handen. Nu is het moment waarop je merkt dat een bepaald onderdeel nog beter kan, of dat de vormgeving nog aangepast moet worden. Vraagt dit om een aanpassing in alleen het aluminium bewerken of is er meer nodig? Wij helpen je bij het perfectioneren van het ontwerp tot het geheel overeen komt met jouw ideeën.

Je kunt het zo gek niet bedenken op het gebied van aluminium plaatbewerking, of wij kunnen het voor je maken. Voor alle methodieken om een aluminium plaat te bewerken kun je in onze moderne productiefaciliteit terecht: lassen, lasersnijden, buigen of poedercoaten. Wij zorgen ervoor dat jouw idee gerealiseerd wordt.