Alles wat je moet weten over lasersnijden – prijs en andere wetenswaardigheden

De beste en goedkoopste manier van lasersnijden – prijs en andere wetenswaardigheden

 

Een van de bewerkingen die je op aluminium en andere metalen kunt toepassen is ‘lasersnijden’. Dit is een zeer nauwkeurige methode voor het snijden van metalen zoals aluminium. Bovendien is lasersnijden snel, en kun je er complexe vormen mee snijden. Hier vertellen wij je alles over aluminium lasersnijden, prijs en andere wetenswaardigheden.

Allereerst: wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een snijproces waarbij een laserstraal wordt gebruikt om materialen te snijden. De laserstraal wordt geproduceerd door een laserbron. De hitte van de laserstraal smelt of verdampt het materiaal op de snijlijn, waardoor een scherpe snede ontstaat. De snijsnelheid en nauwkeurigheid van lasersnijden zijn zeer hoog, en je kunt er complexe vormen mee snijden. Lees hier meer over bij ‘wat is lasersnijden

Lasersnijden prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dikte van het aluminium, de complexiteit van de vorm die moet worden gesneden en het aantal onderdelen dat moet worden geproduceerd. Over het algemeen zijn de kosten van lasersnijden van aluminium hoger dan de kosten van andere snijmethoden, maar dit wordt gecompenseerd door de hogere nauwkeurigheid en snijsnelheid. Meer hierover lees je op de pagina ‘hoe werkt een lasersnijder?’.

De prijs wordt berekend als ‘lasersnijden prijs per meter’, maar deze prijs is afhankelijk verschillende factoren, zoals de dikte van het aluminium, de complexiteit van de vorm, het aantal onderdelen dat geproduceerd moet worden en de kwaliteit van het aluminium.

lasersnijden prijs

Zelf aluminium lasersnijden, prijs drukkend?

Wat is de prijs lasersnijden? Is het zelf lasersnijden prijs technisch gunstiger? Hierover kunnen we kort zijn, het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’, tenzij je grote hoeveelheden aluminium van een zelfde soort en dikte wilt snijden. In het algemeen kun je zeggen dat de lasersnijden prijzen van een fabrikant stukken lager liggen dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Zo kunnen wij met onze hoogwaardige lasersnijmachines nagenoeg alle legeringen en soorten aluminium en vormen aan tegen redelijk lasersnijden prijs per meter.

Samengevat is aluminium lasersnijden prijs technisch in de meeste gevallen gunstiger om te laten doen, dan zelf een (dure) lasersnijder aan te schaffen. Zeker als je kleinere hoeveelheden hebt, met verschillende soorten aluminium werkt, of af en toe een complexe vorm wilt snijden, is de lasersnijden prijs van een fabrikant lager. Het is dan kostenefficiënter om het snijden uit te besteden. Bovendien heb je dan niet alleen het voordeel van prijs lasersnijden, maar ook van de hoge kwaliteit van het geleverde product.