De 7 aandachtspunten voor de elektrificatie van voertuigen en machines

De 7 aandachtspunten voor de elektrificatie van voertuigen en machines. We zetten ze hieronder op een rij.

 1. Batterijtechnologie
  Voor een efficiënte werking van het specifieke voertuig, is een betrouwbare, hoge actieradius een must.
 2. Laadinfrastructuur
  Essentieel voor het snel laden van batterijen.
 3. Actieradius
  Het bereik van een elektrisch voertuig of machine is van groot belang. In zijn omgeving en toepassing moet het immers voldoen aan de geldende wensen en eisen. Daarbij moet goed worden gekeken naar de afstemming tussen batterijtechnologie, het energieverbruik en de efficiëntie van het aandrijfsysteem.
 4. Gewicht
  Een lager totaalgewicht van het object resulteert in een lager energieverbruik en dus een grotere actieradius, hogere efficiëntie en laadvermogen. Daarom moeten ontwerpers van elektrische voertuigen en machines rekening houden met het gewicht van het voertuig of de machine. De engineers van Aluminized denken graag mee. Vraag de gratis maakbaarheidscheck aan. Het lichte, sterke aluminium wordt om die reden ook vaak ingezet als materiaal.
 5. Warmtegeleiding
  Daarnaast is het een zeer goede warmtegeleider wat kan bijdragen aan een beter presterende batterij en een langere levensduur. Als specialist denken wij graag mee hoe aluminium waardevol kan worden ingezet voor uw toepassing.
 6. Kosten
  Deze kunnen hoger zijn dan de conventionele tegenhangers die worden aangedreven door brandstof. Om deze te reduceren zijn er verschillende mogelijkheden. Denk aan het optimaliseren van het design (Aluminized denkt daarin graag mee) of het kiezen voor een schaalbare productiemethode.
 7. Duurzaamheid
  Elektrische voertuigen leiden in potentie tot een lagere milieubelasting, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het productieproces en de levenscyclus van het voertuig of de machine óók duurzaam zijn. Dit vereist bijvoorbeeld het gebruik van duurzame materialen en het ontwikkelen van recyclingmethoden voor batterijen.