Aluminium lasergraveren; de prijs?

Als u aluminium wilt lasergraveren; de prijs?

Bij het lasergraveren van aluminium wordt een gravering aangebracht in het aluminium met behulp van een laser. Dit kan een tekst zijn, symbolen, hulplijnen of logo’s; er is van alles mogelijk.

De hitte van de laserstraal zorgt er voor dat het aluminium verdampt. De diepte van de gravering is afhankelijk van hoe vaak een laserstraal het materiaal passeert. Het grote voordeel van lasergraveren is dat het slijtvast is, en heel gedetailleerd aan te brengen is. Complexe ontwerpen kunnen zeer gedetailleerd worden gemaakt. Lasergraveren is daarmee zeer geschikt voor het aanbrengen van een bedrijfslogo op relatiegeschenken, voor gepersonaliseerde geschenken of voor gedenkplaten. U kunt bij ons terecht voor het op grote schaal (meer dan één of een paar stuks) aluminium lasergraveren.

Zelf aluminium lasergraveren: prijs?

Belangrijk als u zelf aan de slag wilt gaan, is uiteraard de lasergraveren prijs. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te graveren oppervlak, de complexiteit van het ontwerp, de gewenste diepte van de markering en het aantal te graveren exemplaren. Over het algemeen begint het lasergraveren van een enkel aluminium object (inclusief instelkosten) bij ongeveer 25 euro. Voor grotere bestellingen of complexere ontwerpen kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s.

Voordelen van lasergraveren bij Aluminized

U kunt bij ons uw grotere aantallen aluminium relatiegeschenken of producten laten graveren met bijvoorbeeld een logo tegen scherpe lasergraveren prijzen. Snel en nauwkeurig.

Want afgezien van de vereiste specifieke apparatuur, hebben wij ook veel ervaring met het graveren van aluminium. Het aluminium oppervlak is immers relatief zacht is en kan dan ook gemakkelijk beschadigd of vervormd raken als de laser niet op de juiste manier wordt gebruikt.

Maar lasergraveren is ook een veelvuldig gebruikte bewerkingstechniek en als zodanig onderdeel van het productie- en assemblageproces. Het grote voordeel is dus ook dat het lasergraveren onderdeel kan zijn van het gehele traject: van prototype tot batch- en serieproductie en dat scheelt in de lasergraveren prijs. Wij kunnen diverse bewerkingen combineren en bijvoorbeeld ook plaat- en buisconstructies lasergraveren als u bijvoorbeeld een logo op een buis wilt.

lasergraveren prijs

Zelf doen? Wat zijn de lasergraveren prijzen?

De prijs van een lasergraveermachine loopt van een paar honderd tot duizenden euro’s, afhankelijk van het formaat dat u aanschaft. Het is dus de vraag of de investering in een goede laseergraveermachine opweegt tegen de aantallen die u wilt lasergraveren, prijs technisch gezien.

Wij werken met high end laseergraveermachines waardoor het eindresultaat zeer nauwkeurig, duurzaam en van hoge kwaliteit is. Door de grote aantallen die wij verwerken, kunnen wij de lasergraveren prijzen ook laag houden. Vraag naar de mogelijkheden.