3D measurements

Laat uw droomproject uitgebreid en nauwkeurig in 3d meten

Vaak komen klanten bij ons met de vraag om een nieuw product of onderdeel te maken dat ingewikkeld van vorm is. Het ontwerp bevat bijvoorbeeld sleuven, gaten, kamers, enzovoorts. Het eerste wat wij dan doen is het doen van een aantal 3d metingen. 3d meten geeft namelijk een zeer nauwkeurig resultaat, een duplicaat van precies dezelfde vorm en met dezelfde afmetingen. Voor het maken van complexe vormen in een materiaal als aluminium is namelijk een correct 3D model nodig. Bovendien geven deze 3d metingen ons de mogelijkheid een exacte kopie te maken van het door u aangeleverde model of van het prototype dat wij gemaakt hebben op basis van uw ontwerp.

Op basis van deze zeer nauwkeurige metingen stellen wij onze machines in, zodat de serieproducten die wij vervaardigen, precies gelijk zijn aan het prototype.

Aluminized heeft diverse scanners voor het 3d meten. Welke scanner en meettechniek wij precies gebruiken, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • gewenste mate van nauwkeurigheid
  • de gewenste mate van resolutie
  • de grootte van het object.

Na het 3d meten van een door u aangeleverd model, maken wij een prototype op dezelfde schaal, als wij een prototype 3d meten, worden deze gegevens gebruikt om onze machines zeer nauwkeurig in te stellen. Uiteraard wordt elke stap in dit traject met u besproken. U ziet het prototype op ware grootte, en precies zoals het uiteindelijke product gaat worden. Pas als het prototype geheel voldoet aan uw wensen en eisen, worden onze machines op de juiste maten ingesteld, en kan de serieproductie van uw droomproject worden opgestart.