FAQ

Terug naar faq

Wat is aluminium oppervlakte behandeling?

Terug naar faq

Aluminium oppervlaktebehandeling kan bijdragen aan het verbeteren van de hechting, het sterker maken van het materiaal of het verfraaien van het eindproduct. Deze verbeteringen kunnen met diverse  aluminium oppervlaktebehandeling behaald worden. We noemen de behandelingen hier in het kort:

  • Poedercoaten: Doormiddel van poedercoaten ontstaat er een beschermende- en decoratieve laag. Het wordt niet alleen mooier, maar ook flink sterker door het materiaal van een poedercoat laag te voorzien.
  • Anodiseren: Tijdens het anodiseerproces wordt de plaat onder stroom gezet, waardoor er een oxidelaag ontstaat. Dit maakt het oppervlak, maar ook de binnenlaag van het materiaal vele malen sterker. Anodiseren heeft als doel een extra beschermlaag toe te voegen, wanneer het materiaal bijvoorbeeld wordt ingezet op plekken waar de elementen een rol spelen.
  • Natlakken: Natlakken is puur voor decoratieve doeleinden. Dit gebeurt in één van onze spuitcabines, en zorgt voor een mooi, glad eindresultaat. Dit resultaat is niet met het poedercoaten te behalen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Stel uw vraag